пʼятниця, 27 квітня 2007 07:15

Павляк утік від прикордонників під водою

О четвертій ранку поблизу села Висоцьк Любомльського району Волині вартовий прикордонної застави "Висоцьк" помітив між деревами шістьох людей. Ті крадькома пробиралися до Західного Бугу, який розділяє Україну й Польщу. Прикордонник по рації викликав підмогу. Підняли сусідню заставу "Коритниця" та польських прикордонників застави "Скригичин". У навколишніх селах на нелегалів чатували оперативники обласного управління Служби безпеки України.

Тим часом на березі ріки в"єтнамці надували матраци для переправи. Коли прикордонники вискочили із засідки, двоє нелегалів із переляку скочили у воду. Вони ледь не втопилися, бо не вміли плавати. Провідник у гідрокостюмі, 29-річний Олексій Павляк, пірнув під воду. Винирнув за 20 м біля польського берега. Але там його покликали до себе польські вартові. Чоловік поплив далі за течією. Його витягли з води за 3 км — під дерев"яним містком.

— На допиті житель Володимира-Волинського зізнався, де сховав у лісі мобільні телефони та надувні плоти для наступних переправ, — каже прес-секретар Луцького прикордонного загону Богдан Козуб.

Наступного ранку біля села Олеськ, що за 10 км від кордону, оперативники СБУ затримали трьох спільників арештованого провідника. У їхніх "ниві" та мотоциклі з коляскою знайшли два прилади нічного бачення, мобільні радіостанції та спортивні шапки з отворами для очей. Затриманих разом із нелегалами доправили до ізолятора Любомльського райвідділу міліції.

Зараз ви читаєте новину «Павляк утік від прикордонників під водою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі