четвер, 01 березня 2007 17:35

Паркувальники не збиратимуть грошей з автомобілістів

У центрі Львова встановлять паркомати — пристрої, які за гроші видаватимуть квитанції на право залишити автомобіль на вулиці.

— Нерідко водії поводяться по-хамськи, не хочуть платити за паркування, — каже начальник міського управління транспорту Микола Шкурган, 45 років. — Тепер же паркувальник не збиратиме гроші, а тільки дивитиметься, чи на всіх авто є квитанції про оплату.

Паркомат коштує близько 5 тис. грн. Купуватимуть їх фірми, що обслуговують паркувальні місця. На вартість самої послуги це не вплине, переконують у магістраті. Година стоянки на вулиці й далі коштуватиме 1 грн. 51 коп. з цієї суми йтиме до міського бюджету.

— Переживаємо, як би ці паркомати не потрощили в перші дні, — зауважує Шкурган. — У перспективі можна буде запровадити і сучасніші технології паркування. Наприклад оплату через мобільні телефони. Водій відсилатиме код, вказаний на парковці, через телефон, і з його рахунку зніматиметься відповідна сума. Для цього треба укласти договір з оператором.

Авто тих, хто порушуватиме правила паркування, забиратимуть евакуатори. Виклик такого засобу коштує 92 грн, а доставка машини евакуатором на спецмайданчик —  281 грн. Протягом лютого евакуатори забрали з центру міста 359 авто, припаркованих із порушенням правил. З їхніх власників зібрали 106,9 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Паркувальники не збиратимуть грошей з автомобілістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі