понеділок, 20 серпня 2007 07:14

Парапланеристи змагатимуться в дальності польотів

На базі відпочинку "Думка" в закарпатському селі Гукливий на Воловеччині з 18 по 26 серпня відбудуться міжнародні змагання з парапланеризму.

— Ми вже вчетверте проводимо такі змагання, — розповідає директор оргкомітету Сергій Грига, 48 років. — Боржавські полонини — дуже зручне місце для старту й фінішу. Зареєструвалося майже півсотні учасників.

Парапланеристи можуть підніматися в небо на висоту до 5 км. Висота й дальність польотів залежать від погоди та професіоналізму пілота. Переможцем стане той, хто найшвидше прилетить до фінішу. Коли повітряні потоки змінюють напрямок, переможця визначають за принципом: "хто пролетів найдовшу відстань".

— Учасники змагання стартують із Боржавського хребта, — продовжує Сергій Васильович. — Кінцева зупинка — база відпочинку "Думка".

Пілоти літають із приладом GPS. Він через супутник отримує сигнали — координати траєкторії польоту парапланерів — та запам"ятовує їх. Завдяки цьому  визначають, хто з пілотів найкраще та найшвидше впорався із завданням.

Зараз ви читаєте новину «Парапланеристи змагатимуться в дальності польотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі