вівторок, 15 травня 2007 07:01

Парафіяни Цумані вимолили дощ

Біля освяченої лісової криниці, за 7 км од села Сильне Ківерцівського району Волинської області, парафіяни викликали молитвами грозу. Селяни відновили давню традицію молитися за дощ у день великомученика Юрія Переможця.

У селищі Цумань три тижні не було дощу. Тому селяни згадали про лісовий колодязь поблизу Сильного. Сюди в 1930–1940 рр. на посуху люди приходили молитися за дощ.

Майже 300 віруючих під проводом священиків Української православної церкви Київського патріархату на Юрія вийшли хресними ходами із Сильного та Цумані. Зустрілися біля колодязя і відправили молебень за дощ. Надвечір ударила гроза.

— Творець не просто подає нам дощ, коли ми цього просимо. Струменями дощу він змиває порох із наших душ і посилює нашу віру, — каже отець Петро Герасимук, 30 років, із церкви Івана Богослова села Сильне.

Традиція молитися за дощ на Волині виникла у ХІХ ст. Раніше молилися біля джерела села Білосток Луцького району. Нині на святій горі, з-під якої б"є ключ, звели дерев"яну капличку і відбудовують монастир.

Зараз ви читаєте новину «Парафіяни Цумані вимолили дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі