четвер, 21 серпня 2008 07:08

Парад вишиванок пройде у Львові

Напередодні Дня незалежності на площі Ринок у Львові проходитиме парад вишиванок.

— Городяни будуть в українських строях, а представники країн-учасниць фестивалю "Етновир" у своїх національних костюмах, — каже Олексій Побурко, 32 роки, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. — Хочемо попросити і працівників міськради прийти 22 серпня на роботу у вишиванках, щоб показати львів"янам, що наш національний одяг цілком комфортний для роботи.

Скільки львів"ян одягнуть вишиванки, підраховувати не будуть. Захід проводять не для рекорду, а заради національної ідеї.

Із нагоди 17-ї річниці незалежності України у Львові пройдуть чотири фестивалі. 20 серпня розпочнеться міжнародний фольклорний фестиваль "Етновир". На нього приїдуть танцювальні та музичні колективи із восьми країн світу. Із 21 по 24 серпня в місті можна буде переглянути 140 кіноробіт під час фестивалю незалежного кіно "КіноЛев-2008". У переддень свята в парку культури ім. Богдана Хмельницького молодь розважатиметься на святі "Снікерс Урбанія".

24 серпня Шевченківський гай  прийматиме фестиваль "Країна мрій".

Зараз ви читаєте новину «Парад вишиванок пройде у Львові ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі