вівторок, 24 липня 2007 07:07

Пантеон примирення збудують у Підгірцях

У неділю на горі при в"їзді в село Підгірці Бродівського району Львівської області біля могил вояків Червоної Армії, дивізії "Галичина" та УПА заклали пам"ятний знак. На цьому місці спорудять "Військовий пантеон примирення".

— Хочемо перепоховати тут останки загиблих за часів світових і національно-визвольних воєн на території Львівської області, могили яких не впорядковані, — розповідає голова Львівської організації "Українська народна молодь" Володимир Довганик, 19 років. — Таких поховань у Бродівському районі чимало. 1944-го вояки дивізії "Галичина", Червоної Армії, упівці і німці потрапили в оточення, так званий "Бродівський котел". Під прапорами різних держав полягли тисячі українців.

На панахиду у Підгірці прийшли півсотні жителів сусідніх сіл. Стільки ж громадських діячів було зі Львова.

— Прикро, що не було ні сільського голови Підгірців, ані представників районної влади, — каже Довганик. — Ми ж хочемо створити пантеон не для політичної реклами якоїсь партії, а щоби примирити українців на сході і заході, зруйнувати штучно створений комуністичною владою бар"єр.

Останки воїнів шукатиме товариство пошуку жертв війни "Пам"ять". Представники громадських організацій просять спонсорів надати кошти на проведення перепоховання і впорядкування могил.

Зараз ви читаєте новину «Пантеон примирення збудують у Підгірцях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі