вівторок, 06 травня 2008 07:11

Пам"ятник Степанові Бандері спорудять за спонсорські кошти

П"ятиметровий монумент провідникові ОУН із мечем у руках поставлять неподалік будівлі обласної ради та держадміністрації на вул. Грушевського в Тернополі. 1 січня 2009 року таким чином планують відзначити 100-річчя з дня народження Степана Бандери.

Кошти шукають із-поміж меценатів. Нині на благодійному рахунку 50 тис. грн.

— Уже треба оплатити проектні роботи, пов"язані зі спорудженням пам"ятника, — каже губернатор Тернопільщини Юрій Чижмарь, 33 роки. — З ініціативи ОДА у проекті змін до обласного бюджету для цього передбачено 150 тисяч гривень. Через те що депутати не можуть зібратися на засідання сесії, питання досі не вирішене.

Це буде третій монумент Степанові Бандері на Тернопільщині. Два стоять у райцентрах Заліщики та Бучач.

За попередніми підрахунками, спорудження пам"ятника в обласному центрі обійдеться в 1,2 млн грн. Виливатиме фігуру та виготовлятиме елементи до композиції приватне підприємство "Скульптура" зі Львова.

Керівник області звертається до краян із проханням долучитися до збору коштів. Банківський рахунок: 2600630011830, Тернопільська обласна філія АКБ "Укрсоцбанк", МФО 338017, код ЕДРПОУ 24632457 (на спорудження пам"ятника Степанові Бандері).

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Степанові Бандері спорудять за спонсорські кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі