четвер, 16 жовтня 2008 16:50

Озон швидко загоює рани

58-річний львів"янин Олександр Рикун потерпав від гнійних виразок на ногах. Чоловік хворіє на цукровий діабет ІІ типу, на тілі стали відкриватися рани.

— Лікарі нічого не могли зробити, підозрювали рак шкіри, скерували в онкодиспансер, — каже Олександр. — Та перед походом туди я вирішив спробувати озонотерапію. Раніше ми водили внука на озонові процедури. Восени у дитини на повіці з"являвся гнійник, у народі називають ячменем. Після двох-трьох процедур він зник.

У медичному центрі "Озон" чоловіку вводили газ у спеціальному розчині у вену та робили озонові ін"єкції у шкіру. На п"ятий день виразки загоїлися.

— Олександру ми одягали на ноги бахіли, у які подавали озон, — розповідає озонотерапевт центру Маргарита Сущенко. — Це сприяє швидкому загоюванню ран, бо озон — стерильний газ. За допомогою такого пристосування лікуємо озоном опіки, поранення та виразку. Олександру, задля більшого ефекту, ще й вводили озон шприцом у відповідні точки на тілі та капали спеціальний розчин у вену. Це поліпшує мікроциркуляцію крові та живить тканини.

Лікар додає, що озонові ін"єкції славляться косметичним ефектом. За допомогою газу жінки позбуваються целюліту та розтяжок на шкірі після вагітності.

— Ми попереджаємо, що процедури болючі, доведеться  потерпіти, — каже лікар. — Це ж газ, він повинен десь дітися, але через 20–30 секунд озон забезпечує знеболюючий ефект.

Сеанси озонотерапії призначають індивідуально кожному пацієнтові, від двох-трьох процедур до 15. Озонотерапію не роблять при кровотечах, тромбоцитопенії, нестачі тромбоцитів у крові та алкоголізмі. Одна процедура в центрі коштує 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «Озон швидко загоює рани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі