четвер, 25 березня 2010 17:02

Озера і річки зариблять мальками

Хрінницьке водосховище Демидівського району Рівненської області та водойми гідропарку в обласному центрі зариблять мальками товстолобика, білого амура, коропа, судака, ляща та сома. Уперше у західному регіоні на це дають гроші з обласного бюджету.

— Тільки зійде крига, одразу будемо зарибнювати. На придбання малька з обласного бюджету виділяють 390 тис. грн. Змушені щось робити, бо через браконьєрів та погану екологію в річках і озерах рибні запаси катастрофічно зменшилися. Навіть порибалити нема де, — пояснює Георгій Грищук, 55 років, начальник відділу обласного управління агропромислового розвитку.

Облрада затвердила програму збереження та відтворення рибних запасів. Цього року планують виділити на її виконання 830 тис. грн, а наступні п"ять даватимуть по півмільйона. Грищук запевняє, грошей ніхто не вкраде.

— Мальки випускатимемо в присутності представників місцевих органів влади, депутатів, — каже. — Жодна копійчина не піде в сторону. Протягом п"яти років буде зариблено озера Біле та Нобель, заплавні озера річок Горинь, Стир, Іква та Случ.

Зараз ви читаєте новину «Озера і річки зариблять мальками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі