четвер, 10 травня 2007 07:09

Отримувачі польських віз б"ються в черзі

Близько двох тисяч людей днюють-ночують біля ґратованого паркану Генерального консульства Польщі в Луцьку, очікуючи своєї черги на отримання безплатної візи. Міліцейський патруль щодня розбороняє знервованих.

Перша бійка спалахнула минулої п"ятниці, коли майже тритисячній черзі консули повідомили, що за день видадуть лише тисячу віз. Люди почали сперечатися, кому першому отримувати документи. На підмогу охороні консульства викликали міліцію.

— Ми для них бидло, яке може під сонцем і дощем цілий день стояти, — скаржиться підприємець із закарпатського Хуста Марія Крічфалушій, 32 роки. — З чоловіком уже два дні в бусі спимо.

Польські дипломати мотивують черги сезонним ажіотажем. По візи приїздять підприємці, які хочуть встигнути на весняний розпродаж польських товарів.

— Щодня видаємо по 700–800 віз, а раніше оформляли по 100–200. Щоби розвантажити черги, працюємо у вихідні та свята. Минулого тижня приймали відвідувачів навіть у День конституції Польщі, — каже консул Анджей Дрозд, 45 років.

Біля консульства лавок і громадського туалету немає. Люди ходять до вітру в під"їзди сусідніх будинків.

— Ми написали скарги в посольство, начальникові міськвідділу міліції та міському голові. Мер розпорядився встановити біотуалети, — каже мешканка вулиці Кафедральної Марина Потапова, 67 років. Місяць тому її сусід військовий пенсіонер Ігор Борисюк напідпитку зателефонував до міліції і повідомив про замінування консульства. Потім зізнався слідчим, що хотів розігнати натовп прохачів віз.

Зараз ви читаєте новину «Отримувачі польських віз б"ються в черзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі