четвер, 23 жовтня 2008 18:31

Олександр Самойлов лякав пістолетом дітей

У загальноосвітній школі N43 побилися п"ятикласники. 11-річний Сергій Смірнов копнув однокласника-ровесника Віталія Самойлова в пах. Наступного дня зранку, 14 жовтня,  Віталіїв батько Олександр Самойлов прийшов на урок сина.

— Віталік показав пальцем на Смірнова. Батько підійшов, почав кричати на Сергія. Ударив головою в шафу. Вийняв пістолет і приставив до його скроні. Малі перелякалися. Не знали, що то іграшковий, — розповідає директор школи 40-річна Надія Савчук. — Потім, здається, вистрелив у підлогу. Було чути дим. Певно, заряджений якоюсь петардою був. Зброю бачили кілька школярів.

— Коли зайшла в клас, побачила, що Олександр Самойлов бігає за Сергійком, — додає класний керівник 5А класу Жанна Чичелюк. — Одразу стала поміж ними. Батько Віталіка почав кричати на мене. Потім раптово обернувся і вийшов з класу. Пістолета я не бачила.

Із класної кімнати чоловік пішов до кабінету директора школи.

— Олександр зайшов схвильований, нервовий, — продовжує Савчук. — Розмовляли майже 10 хвилин. Звинувачував нас, що не захистили його сина. Зрештою каже: "Розібрався вже сам. Дітей не чіпав", — обернувся і вийшов.

Одразу потому завуч Зоряна Циганюк забігла до директора й розповіла про інцидент. Школярі почали дзвонити батькам. Ті забирали дітей додому. Наступного дня зібралися на батьківські збори. Написали прохання перевести Віталія Самойлова до іншої школи. Діти, мовляв, бояться ходити до навчального закладу.

У 5А класі навчається 29 дітей.

— Батька з того часу не бачила. Приходила лише бабуся Самойлова — пані Людмила. Показувала копії медичних довідок. Казала, ніби в дитини серйозні травми, — каже директор. — А взагалі щодо погроз, то не перший випадок. Минулого року батько Сергія теж приходив, то лякав дітей ременем.

Сергій Смірнов та Віталій Самойлов живуть у сім"ях без матерів. Жінки за кордоном на заробітках. Віталік у класі найвищий. Носить окуляри. Хлопець — не відмінник. Торік його побили сім однокласників. Кинули на землю й копали.

— Я не схвалюю вчинку Олександра, — каже Людмила Самойлова. — Але він вже не міг дивитися, як катують його дитину. Він тоді пізно повернувся з роботи. І побачив гематоми й синці на тілі. Який батько витримає таке знущання? Усю ніч ставив примочки. Із нього в школі насміхаються, бо він повненький, неповороткий.

Сергій Самойлов працює торговим агентом. Пістолет із пластмасовими кулями купив того дня. Хотів подарувати Віталієві. Як побачив побитого сина — забув.

— В онука слабкий зір. А ті малі ше б"ють його по голові. Кусаю тепер лікті, що не забрала його з тої школи швидше, — шкодує жінка. — Взагалі боявся ходити в ту школу. Казав, краще кинеться під машину. Нашу дитину побили, а ми ще й винні залишилися.

Людмила Самойлова хоче перевести онука до іншої школи. У двох закладах їм відмовили.

Родина Смірнових подала заяву до міліції.

— Проти цього батька однозначно порушать кримінальну справу за хуліганство, — каже речник обласної міліції Денис Харчук.

Родина Самойлових до міліції не зверталася.

Директор школи отримала догану.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Самойлов лякав пістолетом дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі