Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 07:08

Оксана Притулюк продає іграшки з повітряних кульок

Автор: Фото: Інна ПРИСТУПА
  Власниця фірми ”Фабрика свята” Оксана Притулюк показує клієнтам іграшки з кульок
Власниця фірми ”Фабрика свята” Оксана Притулюк показує клієнтам іграшки з кульок

21-річна Оксана Притулюк відкрила в Тернополі фірму "Фабрика свята". Дівчина виготовляє на замовлення іграшки з повітряних кульок.

Якось друзі попросили Оксану оригінально прикрасити весільну залу.

— В Інтернеті випадково відкрила сторінку, де побачила гарних зайців, ведмедів, зроблених із повітряних кульок, — розповідає Притулюк. — Зателефонувала й поцікавилися, з чого там починали свою справу.

Оксана винайняла двокімнатне невелике приміщення в готелі "Рута" на вул. Медовій у Тернополі. За місяць платила тисячу гривень. Купила пакувальник для кульок-сюрпризів за 2500 грн, три компресори по 300 грн, кілька 10-літрових балонів із гелієм.

Італійські й мексиканські кульки купувала в Києві по 50 коп.

— Щоб зробити іграшки, — показує на великого рожевого зайця та червону морквину, — потрібно до 160 кульок. На морквину — 60 і на зайця — 100. Їх на День міста хлопець замовив для своєї коханої. Заплатив 100 гривень.

На "Фабриці свята" працюють три студенти. Приходять, коли є замовлення. Отримують 10% від виручки. Виготовляти іграшки хлопці навчалися у Києві на дводенних курсах. Оксана заплатила за них по 500 грн. Нині студенти проводять тренінги для інших.

Окрім іграшок, на "Фабриці свята" роблять весільні арки.

— Великих замовлень — на 250 гривень і більше — у нас небагато. У серпні — два, у вересні — п"ять, а в жовтні — вісім, — зазначає дівчина. — Тому сплачую єдиний податок 200 гривень щомісяця і ще 100 на інші відрахування.

Найважча робота на "Фабриці свята" — доставляти повітряні кульки замовникам.

— Щоб забрати з фірми зайця й моркву — потрібен бусик, — говорить Оксана. — Якось одне замовлення у руках несли: для своїх учителів учні замовили букет із квітів-кульок. Дорогою роздали тернополянам 30 візиток нашої фірми.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Притулюк продає іграшки з повітряних кульок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути