пʼятниця, 07 вересня 2007 07:09

Одеські курсанти воліють залишитися у Львові

Кабінет Міністрів у середу вирішив відновити роботу Одеського інституту сухопутних військ. Зі Львівського військового інституту ім. гетьмана Сагайдачного мали повернутися додому майже 300 курсантів третього й четвертого курсів.

— Ми відразу провели збори. Курсанти скептично ставляться до такого рішення, воліють закінчувати військову освіту у Львові. Вони задоволені умовами навчання та відпочинку. Зрештою, міністр оборони Анатолій Гриценко запевнив, що перебазування не буде, постанова незаконна й нелогічна. Президент заблокує її, — розповідає полковник Юрій Гусар, 42 роки, заступник начальника інституту з гуманітарних питань.

Майбутні офіцери торік переїхали до Львова з Одеси. До них  долучилися курсанти розформованих військових закладів Харкова і Сум. Спеціальна комісія дійшла висновку, що у Львові чудові матеріально-технічна й навчальна бази та зручне географічне розташування — неподалік кордону з НАТО. До цього міста також перебралися з десяток одеських офіцерів-викладачів. На новому місці їх забезпечили житлом.

Щороку у військовий інститут набирають 130 курсантів на факультети інженерної механіки, культури, військової геодезії, фізкультури та журналістики.

Зараз ви читаєте новину «Одеські курсанти воліють залишитися у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі