понеділок, 11 червня 2007 07:05

Новоселів просять доплатити за квартири

Автор: фото: Олеся КРАВЧУК
  Тернопільські пайовики перед новобудом на вул. Курбаса, 9-А. Городяни виплатили гроші за умовами договору, мають на руках усі документи, а вселитися не можуть
Тернопільські пайовики перед новобудом на вул. Курбаса, 9-А. Городяни виплатили гроші за умовами договору, мають на руках усі документи, а вселитися не можуть

Близько двох років 36 тернопільських родин не можуть переїхати до своїх квартир у шестиповерховому будинку на вул. Курбаса, 9а. Фірма "Любава-Плюс" не здає дім в експлуатацію.

— Ми вже почали ремонти, однак нас виганяють із помешкань, — розповідає голова кооперативу із захисту інтересів пайовиків Оксана Наумчук, 34 роки.

Будинок мали здати два роки тому. П"ятикімнатна квартира Наумчук тоді коштувала 325 800 грн. Жінка сплатила все до копійки. Як і решта покупців, отримала від будівельників довідку про те, що фірма не має до неї жодних претензій. У серпні 2006 року надійшов лист від "Любави-Плюс" із вимогами доплатити близько 50 тис. грн.

— Тоді сказали: якщо за три дні не заплатимо, розірвуть договір, а квартиру перепродадуть. Чому так — не мотивують, — розказує Оксана. — Тиждень тому прийшов позов до суду від "Любави-Плюс", — показує повістку. — Хочуть, щоби я заплатила ті 50 тисяч 676 гривень. Виходить, фірма визнає недійсним договір про дольову участь, який сама ж складала.

Зводити будинок на вул. Курбаса "Любава-Плюс" почала 2004-го. Квадратний метр житла для кожного покупця коштував по-різному. Починали з 1 тис. грн, згодом ціна підскочила до 2,5 тис. грн. До 2006 року майбутні мешканці заплатили всі внески за квартири.

— Ми свою частину договору виконали вчасно, — скаржиться 29-річна домогосподарка Галина Цимбровська. — Відповідно, "Любава-Плюс" теж повинна це зробити. В одних договорах указано, що всі роботи мали завершити на початку 2005-го, в інших — наприкінці року, у третіх — 2006-го. Але жодної з цих умов вони не виконали.

За словами пайовиків, із вересня 2006 року в будинку робіт не проводять. У подвір"ї стоять дві вантажівки, будівельний вагончик. Світло не провели.

— Залишився тільки благоустрій, — каже 25-річна Надія Бець. — Ми згодні облаштувати все своїми силами, але нас не пускають.

Чиновники запевняють, що сприятимуть вирішенню проблеми пайовиків. Однак ситуацію коментують неохоче.

— Ми не маємо всіх необхідних документів для здачі будинку. Очевидно, будівництво ще не закінчене, — зауважує начальник міського управління містобудування 46-річний Вадим Захарчук. — Щойно отримаємо папери, пришвидшимо процес здачі будинку.

"Любава-Плюс" винаймає кімнату під офіс на вул. Дубовецькій, 1б. Біля дверей вивіски з назвою підприємства немає. Випадок із пайовиками коментувати тут відмовилися. Не на диктофон кажуть, що не братимуть участі в "таких дебатах".

Зараз ви читаєте новину «Новоселів просять доплатити за квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі