вівторок, 23 жовтня 2007 07:09

Нігерійці виграли футбольний турнір у Львові

Автор: фото: Артем ПАСТУХ
  Нападник збірної Нігерії обігрує воротаря-ліванця у півфіналі футбольного турніру представників національних меншин Львова
Нападник збірної Нігерії обігрує воротаря-ліванця у півфіналі футбольного турніру представників національних меншин Львова

Футбольний турнір між представниками національних меншин відбувся на львівському стадіоні "Трудові резерви". У рамках акції "Тиждень футболу проти расизму в Європі" змагання проводила громадська організація "Карпати".

— На полі творився такий собі Вавилон. Одні радіють, інші плачуть, крики, свист, емоції, все це різними мовами, — ділиться враженнями голова організації Олег Солдатенко. — Тиждень футболу влаштовує в усій Європі організація "Футбол проти расизму". Ми відіслали заявку, що хочемо провести такий турнір, до їхньої штаб-квартири у Відні.

До участі у змаганнях запросили команди національних меншин, які традиційно проживають у Львові – поляків і вірменів, а також студентів-іноземців "Львівської політехніки" та медичного університету.

— Були сформували збірні Лівану, Марокко, Тунісу, Нігерії та Болгарії, — каже Солдатенко. — Команди із семи гравців змагалися на половині стандартного футбольного поля. У фіналі нігерійці переграли команду львівських фанів – 2:1. Третє місце посіли студенти з Марокко.

— Зібрав команду за тиждень, — розповідає капітан збірної Нігерії Келлі Нджоку, 24 роки. — Запросив своїх друзів-земляків із політеху і медуніверу. Зазвичай граємо разом у футбол на спортмайданчику по вихідних. Дехто з наших хлопців у себе вдома виступав за професійні команди. Я навіть грав у чемпіонаті Львівської області за команди зі Стрия та Кам"янки-Бузької.

Переможцям вручили медалі, м"ячі та ящик пива від "Першої приватної броварні".

Зараз ви читаєте новину «Нігерійці виграли футбольний турнір у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі