вівторок, 07 серпня 2007 07:08

Нептунові відірвали руку

Над скульптурою Нептуна поблизу міської Ратуші у Львові знову познущалися вандали. Цього разу давньоримському богові морів зруйнували руку.

— Уже вшосте вандали руйнують фонтан Нептуна, — бідкається Андрій Салюк, 40 років, президент Благодійного фонду "Збереження історико-архітектурної спадщини міста Львова". — Не думаю, що це роблять спеціально. Річ у байдужому ставленні молодих людей до архітектурної спадщини. Не раз сам бачив, як вони залазять на фонтан, щоб сфотографуватися. Чомусь уважають, що фото на скульптурі — дуже привабливе. Так і руйнують архітектурні пам"ятки. На скульптурі Діани (праворуч від Нептуна. — "ГПУ") завжди дістається лапам псів, а Нептунові найчастіше виламують списа.

Скульптуру Нептуна Андрій Салюк обіцяє відреставрувати за кілька днів. Каже, що на матеріали знадобиться близько 300 грн. Щоби покласти край руйнуванню історичних та архітектурних пам"яток, Салюк пропонує мерії встановити поблизу них камери відеоспостереження:

— Це принаймні насторожить недобросовісних туристів, а правоохоронцям допоможе покарати порушників.

Зараз ви читаєте новину «Нептунові відірвали руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі