субота, 21 червня 2008 07:06

Напруга в мережі стрибнула до 380 вольт

Минулого тижня у мешканців семи будинків на вулицях Миколайчука та Щурата у Львові через перенапругу згоріли електроприлади. Із ладу вийшли 98 телевізорів, 46 холодильників, 32 комп"ютери та 12 пральних машин. У патронах вибухали лампочки. Напруга у мережі сягнула 380 вольт.

— У нас раптом задимів телевізор, він був увімкнений, клацнула і вимкнулася пральна машина, — розповідає мешканка будинку N28 на вулиці Миколайчука Світлана Ківачук, 41 рік. — Майже у всіх погоріли радіотелефони, в сусідки в коридорі спалахнув домофон. Ми того ж вечора пішли у ЖЕК та написали заяви. Згідно угоди з "Львівобленерго" кожен мешканець має сам відстоювати свої права та вимагати відшкодування. Якщо нам добровільно не відшкодують витрати, то ми звертатимемося до суду.

"Львівобленерго" відкидає звинувачення мешканців, у яких через технічні неполадки погоріла електротехніка.

— Утримувати внутрішньобудинкові мережі в справному технічному стані зобов"язане ЛКП "Північне-411", із яким укладено відповідний договір, — каже Галина Єлісеєнко, керівник відділу корпоративних зв"язків  "Львівобленерго". — Тому наше підприємство не несе відповідальності за наслідки несправностей. Що ж стосується судових позовів, то я зараз не можу прогнозувати, як розвиватимуться події.

Зараз ви читаєте новину «Напруга в мережі стрибнула до 380 вольт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі