субота, 08 вересня 2007 07:10

Напишуть книжку про Володимира Жириновського

Журналіст Олександр Намозов, 47 років, із райцентру Костопіль Рівненської області узявся писати книгу про родину віце-спікера російської Держдуми Володимира Жириновського.

Із Володимиром Вольфовичем Намозов познайомився у серпні, коли політик приїздив до Костополя вшанувати пам"ять своїх родичів, розстріляних 1941 року. Дослідник показав росіянинові місця можливого захоронення його баби, діда та тітки з племінницею. Жириновський запросив краєзнавця погостювати до Москви, оплатив йому білети на потяг та три дні проживання. Намозову організували екскурсію до Держдуми й відвезли на зустріч із Жириновським до санаторію "Барвіха".

— Книгу маю написати за півроку, — розповідає Олександр Намозов. — Це буде художньо-документальне видання про єврейську громаду Костополя початку 1900-х років, зокрема родину Ейдельштейнів. Дід Жириновського Іцхак Айзек Ейдельштейн був співвласником фанерного заводу.

Віце-спікер обіцяв добрий гонорар і оплату поїздки Олександра до Ізраїля. Там проживають вихідці з Костополя. Книгу планують видати російською, а потім перекласти на інші мови. Її безплатно передадуть до бібліотек.

Олександр Намозов працює редактором районної газети.

Зараз ви читаєте новину «Напишуть книжку про Володимира Жириновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі