пʼятниця, 23 листопада 2007 18:33

Найстарішою котельнею керує комп"ютер

У Рівному повністю реконструювали найстарішу  котельню на вулиці Київській, 6а. Після ремонту третина міста зможе цілодобово отримувати гарячу воду й тепло.

У котельні встановили три німецькі котли "В"єссманн Вітомакс 200". Система автоматизована, її роботу контролює один оператор. Коли температура в котлах досягає потрібного рівня, комп"ютер по черзі вимикає їх.

— Подібної технології немає ніде в Україні, — запевняє начальник управління житлово-комунального господарства міськвиконкому Юрій Собчук, 49 років. — Я знаю, що такі котельні тільки починають зводити у Львові, Луганську та Донецьку. Котельні на Київській більш як 30 років, ми переобладнали її за три місяці. На ремонт пішло 8,5 мільйона гривень.

— До реконструкції на котельні постійно були аварії. Рік тому наш будинок просидів без тепла п"ять діб, — згадує 53-річний рівнянин Олексій Хомутець із вул. Крушельницької. — Батареї були ледь теплі, а в кімнаті температура 12–13 градусів вище нуля. Я ходив удома у двох светрах і куртці.

Нові котли зекономлять до 5 млн кубометрів газу та мільйон кіловат електроенергії щорічно.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішою котельнею керує комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі