понеділок, 16 травня 2011 09:32

Надлишок заліза може призвести до інфаркту

— До 22 років я жила в селі Великий Дорошів Жовківського району. Проблем із зубами ніколи не мала, — розповідає Юлія Маркевич, 24 роки.

— Коли одружилася, переїхала з чоловіком до Львова. Зуби зіпсувалися за півроку. — Спочатку з'явився жовтуватий наліт, потім зубний камінь. У задніх зубах помітила дірки. Стоматолог сказав, що це все через львівську воду. Вона ніби багата на кальцій, але при кип'ятінні втрачає свої властивості.

Фахівці із хіміко-бактеріологічної лабораторії "Львівводоканалу" запевняють, що вода в обласному центрі придатна для споживання. Її беруть із підземних джерел на глибині 30–200 м. Має лише незначне перевищення вмісту магнію та заліза.

Медики застерігають, що тривале вживання перенасиченої залізом води може призвести до захворювань печінки. Збільшує ризик інфарктів, негативно впливає на репродуктивну функцію організму. Надлишок магнію провокує інтоксикацію організму. Можуть з'явитися нудота, діарея, млявість, м'язова слабкість, нерегулярне серцебиття, низький кров'яний тиск, ускладнення дихання.

Зараз ви читаєте новину «Надлишок заліза може призвести до інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі