пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:03

Надії Божій давали за косу три з половиною тисячі євро

Жителька села Вільхівці-Лази Тячівського району Закарпатської області 30-річна Надія Божа має косу завдовжки 145 см.

— Коли розчісую, син Іванко й донечка Надійка стоять як заворожені, — каже жінка, поправляючи пишну косу.

Довге волосся подобається чоловіку Іванові, 32 роки. Він категорично забороняє дружині підрізати косу. Переконаний, що це нині рідкісна краса.

Перед весіллям Надія мала косу нижче пояса, на зачіску витратила понад 2 год. Перукарні обминає з 1996 року, коли в одній у Тячеві знепритомніла.

— Я хотіла трохи підрівняти кінчики, — згадує жінка, — А вона швітьнула більше половини коси. У мене відразу сильно розболілася голова.

У Чехії за косу Надії Божій давали 3,5 тис. євро. Однак жінка відмовилася. Каже, що навіть однієї волосинки продавати не збирається.

— Ліпше спалю. А хто хоче мати красу, хай трохи помучиться, як я, — говорить жінка.

Догляд за волоссям забирає чимало часу. Надія миє голову раз на два тижні, бо якщо частіше, починає масніти волосся. Саме по собі воно повністю висихає за два дні. Розчісується жінка щодоби ввечері або вночі, бо зранку не завжди встигає. Укладає на день короною на голові та прикріпляє шпильками. Користується лише дорогими шампунями, бальзамами та молочком для зміцнення волосся марки "ґліскур".

Спробувала трохи вибілити косу, використала чотири упаковки фарби. Однак  чоловікові не сподобалося. Каже, що природний колір  кращий.

Надія працювала художнім керівником у сільському будинку культури, але її посаду скоротили. В ансамблі "Вишиванка", де співає Божа, її називають "Наша Краса — Довга Коса".

Зараз ви читаєте новину «Надії Божій давали за косу три з половиною тисячі євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі