субота, 19 липня 2008 07:07

На зліт до Львова байкери взяли дружин

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  11-річні львів’яни Максим та Ростик (у центрі) розглядають мотоцикл 55-річного німця Гоуста Поедага на площі Ринок у Львові
11-річні львів’яни Максим та Ростик (у центрі) розглядають мотоцикл 55-річного німця Гоуста Поедага на площі Ринок у Львові

У минулі вихідні 300 байкерів із усієї Європи з"їхалися на традиційний парад учасників Європейської федерації мотоклубу "Ґолд Вінґ". Прогуркотіли просп. Свободи, припарковуються на площі Ринок. За спинами в кожного лопотять прапори рідної країни.

До європейської федерації входять 30 тис. власників мотоциклів "Хонда Ґолд Вінґ" із 23 країн. Україну прийняли торік.

— Мотоклуб об"єднує людей, що пізнають світ, — каже Валентин Мазуренко, 47 років, президент українського клубу "Ґолд Вінґ". — Серед учасників люди різного віку та професій, є звичайні вчителі, а є бізнесмени та чиновники.

Усі байкери на дорогих мотоциклах, зі шкіряними сидіннями та потужними аудіосистемами. На бензобаці кожного — символ: свій знак зодіаку або ж талісман. Вартість машин — $25–150 тис. На власниках шкіряні куртки та штани, на голові шолом або капелюх. Найбільше вони пишаються нашивками на шкірянках із символікою країн, у яких побували.

Неподалік байка "Ґолд Вінґ" із варшавськими номерами порається чоловік у джинсовому жилеті. На грудях два десятки нашивок та значків із різних країн, на склі мотоцикла — стільки ж наклейок.

— Щоб отримати одну таку нашивку, треба протягом сезону побувати щонайменше на чотирьох зльотах, — розповідає Анджей Ясеніц, 49 років, байкер із Польщі. — У мене цього року буде аж сім.

67-річний голландець Хей Сіннехей приїхав з дружиною.

— Найважливіше для мене в житті — це моя дружина, а потім мій мотоцикл, — зауважує чоловік. — Про Україну знали мало, лише те, що у вас погані дороги. Ми їх побачили — вони справді жахливі.

Навколо байкерів зібралася сотня городян. Діти та дорослі вмощуються на мотоциклах, фотографуються та сигналять один одному.

Зараз ви читаєте новину «На зліт до Львова байкери взяли дружин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі