понеділок, 11 червня 2007 07:07

На Волині вшанують Стравінського

Четвертий музичний фестиваль "Стравінський і Україна", приурочений до 125-річчя з дня народження композитора, розпочався у суботу в музеї-садибі митця в місті Устилуг Володимир-Волинського району Волинської області.

На сцені впродовж тижня виступлять музиканти та камерні колективи України, Польщі, Угорщини, Словаччини, Білорусі. Волиняни почують твори світових класиків та Ігоря Стравінського.

— За виступ у концертах передбачені символічні гонорари, — каже директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко, 37 років. — Виплачуватимемо їх із виручених за квитки коштів. Ціна запрошень — 5–10 гривень.

До організації фестивалю долучилися Генконсульство Республіки Польща в Луцьку та Спілка польських композиторів Кракова. Обласна влада виділила 50 тис. грн.

Ігор Стравінський народився під Санкт-Петербургом у 1882 році. На Волинь до Устилуга композитор щоліта приїздив на гостину до рідного дядька, який мав тут кілька тисяч гектарів землі та винокурню. За мальовничу природу Стравінський називав Устилуг райським куточком.

З 1910 року Стравінський жив у Західній Європі та Америці. Помер 1971 року в Нью Йорку. Його музику до балету "Весна священна" називають шедевром світового мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «На Волині вшанують Стравінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі