середа, 14 березня 2007 18:18

На Волині розробляють мідне родовище

Депутати Волинської облради дозволили спільному українсько-польському "Укрполмідь" розробляти в Ратнівському районі найбільше в Україні родовище самородної міді. На проект компанія обіцяє витратити близько $300 млн.

Інвестори розпочали геологорозвідувальні роботи на ділянках "Жиричі" та "Шменьки-Заліси". Там на глибині 120–400 м залягає близько 225 млн т мідної руди. За участю польської державної корпорації "Полмідь" до осені збудують гірничо-збагачувальний завод. На його спорудження витратять понад $40 млн. Жителі району отримають 300 робочих місць.

— Видобування міді погоджене на міжурядових українсько-польських переговорах. Інвестори визначилися з партнерами і готові платити мільйонні податки, — розповідає заступник голови облради Борис Загрева, 43 роки.

Закрите акціонерне товариство "Укрполмідь" спеціально створили для розробки Ратнівського родовища. Перші розвідки підтвердили здогад радянських геологів, за яким, мідний пласт охоплює сусідні Камінь-Каширський, Любешівський райони Волинської і територію Рівненської областей. Подекуди мідна руда залягає на глибині 70–90 м, тому її можна видобувати відкритим способом. Найбільші поклади розвідані на глибині 150–400 м. Їх видобуватимуть у шахтах.

Волинська мідь містить 99,5–99,9% металу.

Зараз ви читаєте новину «На Волині розробляють мідне родовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі