вівторок, 09 жовтня 2007 07:04

На Волині дешевшає картопля

На 10–15 копійок подешевшав кілограм картоплі у Волинській області. У минулі вихідні гуртова ціна з 1,2 грн упала до 85–90 коп.

Здешевлення картоплі на Волині триває з вересня. Ще два тижні тому за кіло бульби просили 1,5 грн. Нині черги до вантажівок заготівельників із південних і східних областей. Люди хочуть продати бульбу бодай по гривні за кіло — цього року на Поліссі надзвичайно рясний урожай картоплі. Але вперше за останні роки майже не приїздять закупівельники з півдня України.

— Не вигідно так далеко їздити за картоплею — надто дорогий бензин, на кілограмі картоплі заробляємо 20–30 копійок, — каже водій-заготівельник із Кривого Рогу Володимир Андрейчин, 40 років.

Обласні експерти-аграрники прогнозують нове здешевлення. Бо вже в Донецькій, Запорізькій і Луганській областях ціна на картоплю знизилася за тиждень із 1,8 до 1,4 грн. Збивають ціну й волинські заготівельники. Вони власними вантажівками возять картоплю на Схід. Там продають її по 1,2 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «На Волині дешевшає картопля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі