вівторок, 25 вересня 2007 07:05

На виставці "Стиль" купували вітчизняне хутро

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  20 вересня на відкритті виставки-ярмарку ”Стиль” у львівському палаці спорту ”Україна” манекенниці модельного агентства ”Театр моди” Львівського коледжу легкої промисловості демонструють білизну Червоноградської фабрики ”Калина” та хутро від торговельної
20 вересня на відкритті виставки-ярмарку ”Стиль” у львівському палаці спорту ”Україна” манекенниці модельного агентства ”Театр моди” Львівського коледжу легкої промисловості демонструють білизну Червоноградської фабрики ”Калина” та хутро від торговельної

На 14-ту Міжнародну виставку-ярмарок "Стиль" до львівського палацу спорту "Україна" привезли жіночий і чоловічий одяг, хутро та вишиванки 100 фірм із 18 областей.

Найбільше покупців приваблювали стенди з хутром. Львів"янки залюбки приміряли довгі шуби, кожушки та безрукавки з фабрик Дніпропетровської, Івано-Франківської, Рівненської, Одеської областей та Криму.

— Молодь вибирає короткі приталені шубки з комбінованого хутра, каракуля та песця. Середня ціна — три тисячі гривень, — розповідає Надія Геращенко, 50 років, із творчої майстерні хутра "Зимова класика", що в Івано-Франківську. — А старші жінки беруть те, що гарно сидить по фігурі. У нашому регіоні добре мати шубку з ондатри, вона і дощ витримає, і від морозу захистить. Жінки знають, що українське хутро гарно носиться й довго служитиме. Воно хоч і важче, але якісніше. Головне — на батареї не сушити та від молі берегти.

Цього року на ярмарку вперше виставили стенди молодих дизайнерів.

— Дівчата продавали верхній одяг із власних колекцій — вечірні сукні, аксесуари та взуття, — каже директор виставки Наталія Лозицька, 47 років.

Модельєр Соломія Яцентюк працює зі своєю колегою Світланою Микитюк. На виставку принесли вечірні сукні й пальта з колекції "День та ніч у Венеції" по 700–800 грн.

Львів"янка Зоряна Кошова, 28 років, приміряє костюм дизайнерки Олександри Прудиус із колекції "Лісова пісня". За жакет, запаску та спідницю з вишивкою в етностилі модельєр просить 1 тис. грн.

— Я на весілля йду за дружку, — розповідає Зоряна. — А цей комплект дуже оригінальний, мені особливо подобається оздоблення, вишивка на ньому. До того ж він у єдиному екземплярі.

Вишиванки купували мало. Майстриня Олександра Григорук, 55 років, із Івано-Франківська привезла на виставку жіночу сорочку, розшиту бісером за 3 тис. грн. Чоловічі сорочки з червоно-чорною вишивкою на комірі та манжетах рукавів продає по 350 грн.

— Це все ручна робота, я сама вишиваю старовинні візерунки, — розповідає Олександра Григорук. — Ось цей перейняла зі шлюбної сорочки свого батька. А чорнобривці, вишиті гладдю на жіночій вишиванці, бачила на сорочці у Тернопільській області. Зараз такої не знайдете. Але торгу немає.

Уперше на виставці провели благодійну акцію. Фірми-учасниці подарували сиротам Лопатинської школи-інтернату в Радехівському районі Львівської області швейну машинку та тканини для одягу.

— Під час ярмарку вихованці інтернату демонстрували на подіумі одяг із подарованих тканин, — каже Наталія Лозицька. — Дівчатка самі пошили сукні та костюми.

Зараз ви читаєте новину «На виставці "Стиль" купували вітчизняне хутро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі