четвер, 21 лютого 2008 07:13

На Тернопільщині шахраї діють від імені Ющенка

Тиждень селами Лановецького району Тернопільської області їздять двоє чоловіків і скуповують старовинні книги, ікони, чаші та хрести. Священикам кажуть, що цінності призначаються для власної колекції президента України Віктора Ющенка.

— Громада нашого села дізналася, що православний священик продав за 500 гривень старовинну Біблію, видану 1600-го, та дві ікони, — розповів учитель із Ванжулова Іван Лобунь, 45 років. — Ми скликали збори і вимагали негайно повернути всі реліквії.

Священнослужитель злякався розголосу, зателефонував "музейникам" на мобільний і повернув старовинну книгу у срібному окладі, вартість якої поки що не визначали. Ікон йому не віддали.

У понеділок Іван Лобунь виступив на засіданні районної депутатської комісії. Народні обранці вважають продаж релігійного майна справою церковних громад.

Ванжулівці переконані, що шахраї прикриваються ім"ям Віктора Ющенка. У п"ятьох навколишніх церквах вони купили ікони, старовинні рушники та церковні книги.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині шахраї діють від імені Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі