четвер, 13 березня 2008 07:10

На Тернопільщині подорожчала олія

За літрову пляшку рафінованої олії "Олейна" в Тернополі треба заплатити в середньому 12 грн, за "Стожар" — 12,4 грн, а за "Щедрий дар" — 12,5 грн.

— Подорожчання олії ми зафіксували наприкінці лютого. Ціну на 5–10 відсотків підняли виробники. Пояснюють це минулорічною посухою й малим урожаєм соняшника. Тепер тонна насіння коштує тисячу гривень. До того ж подорожчали світло і газ, — розповідає 34-річний Андрій Левченко, заступник начальника відділу досліджень і розслідувань Антимонопольного комітету області. — Ми не можемо прогнозувати, як довго протримається така ціна. Стабілізувати її можна — завезти соняшник з-за кордону.

Антимонопольний комітет України минулого тижня оштрафував дистриб"юторів "Олейни" та "Щедрого дару" за зловживання монополією на ринку соняшникової олії і необґрунтоване завищення ціни в липні-серпні 2007 року.

— У Тернополі три гуртівні, що постачають олію в магазини. На тиждень на одну гуртівню завозять лише машину олії, — продовжує Андрій Геннадійович. — Що до продавців на базарі, вони самі привозять олію зі Львова. Контролювати їхні ціни не можемо.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині подорожчала олія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі