четвер, 09 жовтня 2008 07:06

На полях гниють урожаї

Через двотижневі зливи селяни північних районів Волинської області не встигають зібрати врожаї картоплі, ріпаку, цукрових і столових буряків. Дощова вода затопила 1,7 тис. га сільськогосподарських угідь і приватних городів.

Найбільше постраждали від паводків Ратнівський, Старовижівський і Любешівський райони. Там за тиждень випало дощів утричі більше за місячну норму. Вода знищила майже весь урожай картоплі, буряків і льону.

Лише колективні господарства зазнали збитків на 5 млн грн. Поки що не підраховано, скільки втратили одноосібники. Селянські городи досі стоять у воді.

— Поля не сохнуть через перенасиченість ґрунту вологою. У заплави вийшли води річок Прип"ять і Стохід, — кажуть в обласному управлінні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Аграрники попереджають владу, що під загрозою цьогорічна посівна озимини. Техніка не може працювати в багнюці. Волинська облдержадміністрація звернулася по допомогу до уряду. Мінагрополітики України пообіцяло компенсувати майже 5 млн грн збитків.

Зараз ви читаєте новину «На полях гниють урожаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі