середа, 05 вересня 2007 07:03

На подвір"ї Кісаків провалилася земля

13-метрова вирва з"явилася на обійсті 52-річної Ольги Кісак, на вул. Помірецькій у місті Трускавець на Львівщині. До стіни будинку родини Кісаків од ями 1,5 м.

— Це було на Спаса, — розповідає Ольга Кісак. — Ми з чоловіком прийшли з церкви. Почули гул. Походили за хатою, подивилися, думали, що десь воду прорвало. А тільки чоловік відійшов убік — земля провалилася. Яму заповнила вода. Кажуть, що будинок Кісаків не осів та не деформувався лише тому, що дерев"яний.

— Видимі розміри провалля 3 на 2,5 метри, глибина — від 8 до 13 метрів, — зауважує 63-річний Петро Закалюжний, головний геолог підприємства "Геотехнічний інститут". — Це печерне провалля може бути значно більшим.

Чому провалилася земля, фахівці ще не з"ясували. Називають природні та техногенні причини. Жителі вулиці пригадують, що 12 років тому тут біг потічок, а потім його засипали та збудували колектор.

— На городі в сусідів з"явилася яма. Тоді ніхто не звернув на це уваги, засипали землею та й по всьому, — мовить Ольга Богданівна.

Мер Трускавця та рятувальники пропонували Кісакам переїхати з будинку, однак ті відмовилися.

— Провалля треба засипати глиною, — зазначає Закалюжний.

Зараз ви читаєте новину «На подвір"ї Кісаків провалилася земля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі