вівторок, 29 січня 2008 07:09

На околиці села виріс скотомогильник

У селі Старі Кути Косівського району Івано-Франківської області невідомі завалили кістками та відходами свійських тварин стихійне сміттєзвалище. Селяни підозрюють  м"ясопереробне приватне підприємство.

— Усе звозять уночі та палять. На ранок сморід страшний у селі, — скаржиться місцевий житель Анатолій Костенко, 62 роки. Чоловік подав на Старокутську селищну раду скаргу до суду, бо чиновники не облаштували сміттєзвалище.

1999 року на території села виділили 46 соток несільськогосподарських угідь для полігона твердих побутових відходів. Сміття звозили із сусідніх сіл: Слобідки, Черганівки, Малого Рожену, Тюдова. Полігон мали обгородити, провести дорогу, поставити охорону, але нічого не зробили.

Люди у Старих Кутах скаржаться, що звідти стоки стікають на городи та пасовиська.

— Ми поставили шлагбаум до в"їзду на територію сміттєзвалища, але його зломили. Я не можу ставати сторожем і охороняти смітник цілодобово, — каже сільський голова Старих Кут Василь Цикаляк. — Зараз накладаємо штраф 500 грн за самовільний скид. Та люди вночі продовжують вивозити сміття.

Весною на полігоні твердих побутових відходів хочуть провести рекультивацію землі та захоронити сміття.

Зараз ви читаєте новину «На околиці села виріс скотомогильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі