четвер, 15 січня 2009 19:27

На місці майбутніх багатоповерхівок підняли кулі

Шість червоних куль діаметром 2 м підняли над Львовом у вівторок. Вони позначали місця, де заплановано будівництво багатоповерхових житлових, офісних і готельних комплексів.

З оглядового майданчика біля гори Високий Замок за кулями спостерігали працівники проектної організації "Арніка" та міського управління охорони історичного середовища.

— Таким чином хочемо розставити такі собі маркери, за якими потім визначимо висоту майбутніх споруд, — розповідає головний архітектор "Арніки" Володимир Следзь. — Хочемо побачити, чи не псуватимуть ці будівлі ландшафт Львова.

Найвищий будинок "Арніка" спроектувала на місці недіючого музею ПрикВО неподалік Стрийського парку.

— Його висота — 75 метрів, — каже Следзь. — Там буде готель. З оглядового майданчика куль майже не видно. Отже, будинок не вплине на вид Львова з Високого Замку.

У міськраді пропонували підняти кулі в десяти місцях.

— Деякі забудовники відмовилися, — каже голова управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. — Наприклад, на вулиці Ставовій планують зводити житловий будинок. Імовірно, він закриє панораму центру міста з боку проспекту Чорновола. Проте будинок зводять за межами історичного ареалу, тому ми не можемо їм перешкодити.

Підйом кожної кулі обійшовся "Арніці" у 1350 грн.

Зараз ви читаєте новину «На місці майбутніх багатоповерхівок підняли кулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі