четвер, 22 січня 2009 20:27

На місці будинку Івана Федорова буде готель

Чотиризірковий готель на 102 номери за проектом віденської фірми "Германн і Валентино" зведуть на розі львівських вулиць Краківської та Вірменської. Проект австрійців переміг у конкурсі, учасниками якого були сім архітектурних фірм.

— Територія цікава тим, що розташована в історичній частині міста, — вважає архітектор Губерт Германн, 53 роки. — Два роки тому ми робили схожий проект у Зальцбургу.

Центральна частина Львова занесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Нині на місці майбутнього готелю розташований занедбаний дитячий майданчик. До другої світової війни тут було чотири будинки. Історики припускають, що в одному з них у ХVІ ст. жив друкар Іван Федоров.

— При будівництві застосують піщаний вапняк, який використовували у всіх історичних будівлях Львова, — каже Германн. — Будинок буде візуально пов"язаний з вірменською церквою, що розташована неподалік.

Розпочати будівництво готелю планують цьогоріч за кошти фірми "Будінвест". Вартість робіть сягає 10 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «На місці будинку Івана Федорова буде готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі