середа, 25 червня 2008 07:14

На канікулах дітям у Галичі рівнятимуть хребти

У Галицькому центрі здоров"я Івано-Франківської області два роки лікують сколіоз. Улітку тут уперше запровадили спеціальну програму для школярів.

— Як ми починали свою роботу, було страшно — 80 відсотків школярів  району мали сколіози, — говорить керівник центру Ірина Чернеча, 54 роки, — деякі навіть руками до колін дістати не могли, гнучкості ніякої.

Центр здоров"я створений на спільні українсько-голландські кошти. Для дітей закупили тренажери, м"ячі, шведські стінки. Школярі займаються  три рази на тиждень. Із ними працює спеціальний інструктор з лікувальної фізкультури. Перед кожним заняттям дітей оглядає лікар, визначає рівень допустимого навантаження на хребет.

Займатися до центру приходять дівчата й хлопці віком від 6 до 18 років. За два роки сколіоз вилікували понад 500 дітей.

— До нас часто приходять дівчатка, які хочуть покращити фігуру. Для них ми підготували спеціальну програму занять, — говорить інструктор із лікувальної фізкультури 20-річна Ірина Томин, — за п"ять відвідин вони скидають до 5 кілограмів.

Цього літа для дітей, які стоять на обліку із проблемами хребта, розробили нову програму. Їм покращуватимуть здоров"я не лише фізичними навантаженнями. Школярів лікуватимуть музикою, звуками дзюрчання струмка та співом птахів.

Зараз ви читаєте новину «На канікулах дітям у Галичі рівнятимуть хребти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі