четвер, 31 травня 2007 07:13

На городі Марії Мул викопали солдата

На околиці Луцька шукачі міського військкомату знайшли могилу невідомого солдата. Останки воїна Другої світової війни відкопали на квітнику 96-річної Марії Мул.

На місці знахідки жінка щороку висівала тюльпани. Городину не садила, бо здогадувалася про поховання. Старожилка досі пам"ятає воєнні бої на своїй вулиці Гнідавській.

— Коли у 1944-му визволяли від фашистів Луцьк, повз наші хати проходив фронт. Двох убитих поховали при дорозі. Не пам"ятаю, хто вони — солдати чи біженці, — каже Марія Мул.

Торішньої осені пенсіонерка звернулася до військових, щоб ті розкопали ймовірну могилу і перепоховали загиблих на кладовищі. Спеціальна комісія міськвиконкому дослідила архіви й свідчення очевидців.

На півтораметровій глибині під землею знайшли кістяк застреленого в голову чоловіка. Поряд лежали зотлілі рештки військового одягу червоноармійця. Комісія міськвиконкому з питань реабілітованих і жертв війни з"ясовує ім"я загиблого. Якщо останки не ідентифікують, невідомого солдата з почестями перепоховають у меморіалі Вічної слави в Луцьку.

Зараз ви читаєте новину «На городі Марії Мул викопали солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі