середа, 10 вересня 2008 07:13

Мости відбудують до зими

Автор: фото: Анатолій НИКИФОРЯК
  Працівники ”Укртрансбуду” зводять міст у селі Долішній Шепіт Вижницького району Чернівецької області
Працівники ”Укртрансбуду” зводять міст у селі Долішній Шепіт Вижницького району Чернівецької області

До 15 листопада у Чернівецькій області відновлять 1200 км доріг і 160 мостів, що зруйнувала липнева повінь. Із держбюджету на це виділили 260 млн грн.

У селі Долішній Шепіт Вижницького району будівництво ведуть кияни. Тут вода змила три мости, один пошкодила. Головний підрядник "Укртрансбуду" щомісяця зводить по одному мосту.

— На такому будівництві фірма багато не заробить. Вартість одного моста — півмільйона гривень, а не сотні. Та кияни працюють на совість, оперативно й якісно, — каже сільський голова Долішнього Шепоту Юрій Жибчук, 52 роки.

Довжина мосту — 25 м. Він стоятиме на двох опорах, витримати зможе до 30 т.

— У нас п"ятнадцять робітників, працює п"ять машин, паралельно ведемо роботи на другому мості, йде робота в три зміни, — перекрикує гул тракторів начальник дільниці Володимир Маленький, 57 років.

Інша бригада в цей час відновлює гравійні дороги в сусідніх селах. Протягом десяти днів працівники з об"єднаної навантажувально-транспортної компанії міста Єнакієве Донецької обл. відновили в Долішньому Шепоті 8 км шляху.

— У графік вкладаємося, об"єм величезний, треба освоїти 10 мільйонів гривень. Думаю, ми із цим впораємося, — каже прораб Сергій Резніченко, 54 роки.

Спецтехніка облаштовує водовідведення обабіч вулиці, формує краї дороги та настеляє гравій — не менше 30 см. А 30-тонний каток легко втискає в землю найбільше каміння.

Загалом на Буковині працює 17 будівельних організацій, 505 одиниць техніки.

— Думаю, за кількістю доріг і мостів, які ми зведемо, нас можна вписати до Книги рекордів Гіннеса, — хвалиться Олександр Лієв, 34 роки, начальник обласного управління регіонального розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Мости відбудують до зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі