середа, 21 лютого 2007 16:41

Міськрада Чернівців відсудила один із найбільших речових ринків

Чернівецька міськрада виграла справу проти приватного підприємства "Мегамаркет", яке хотіло вигнати торговців з території найбільшого в області "Калинівського ринку". У вівторок Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Чернівецької міськради і визнав неправомірним рішення Господарського суду Чернівців щодо передачі майнового комплексу ринку в приватні руки.

— Цей унікальний речовий ринок створили першим в Україні ще за часів СРСР, — каже 40-річний Валентин Козачук, віце-президент громадської організації "Калинка", яка об"єднує понад 800 чернівецьких торговців. — Доходи ринку, за умови створення прозорої адміністративної системи, можна прирівняти до прибутків "Криворіжсталі" — близько 100 мільйонів гривень щороку. На території нашого міста немає великих заводів, добре розвинена лише торгівля.

На ринку працює 25 тис. підприємців. Якщо перепрофілювати його на приватну структуру, щонайменше половина торговців змушені будуть шукати роботу. Найбільше обурило буковинців примусове переселення до восьмого сектору Калинівського ринку.

— У п"ятому секторі офіційно попередили 122 підприємців, що треба звільнити площу, орендовану на три роки, і перейти на втричі меншу, — розповідає 54-річна Марія Скрипник, яка торгує килимами та покриттям до підлоги. — Покупцям туди незручно добиратися — треба переходити через трасу. Із 1990-го нас вісім разів переселяли з місця на місце. Щоразу потрібно було самотужки облаштовувати територію за власний кошт.

Представники Чернівецької міської ради та адвокат "Мегамаркету" відмовилися будь-що коментувати з приводу оренди ринку. На суді з"ясувалося, що міську раду Буковини представляли начальник юридичного управління Ілона Рудейчук та начальник фінансового відділу Світлана Адамович, а "Мегамаркет" — адвокат Наталія Лютікова.

Зараз ви читаєте новину «Міськрада Чернівців відсудила один із найбільших речових ринків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі