вівторок, 20 травня 2008 07:10

Мирон Маркевич знову тренуватиме "Карпати"

Футболісти, які грали за львівську команду "Карпати" від часу її заснування 1963-го й донині, знову вийдуть на поле у вівторок, 20 травня. Вони змагатимуться в товариському шоу-матчі з гравцями "Карпат" 1998 року. Гра відбудеться у рамках святкування клубом десятиріччя здобуття бронзових медалей чемпіонату України.

— У сезоні 1997–1998 років наша команда не програвала п"ятнадцять турів поспіль, — згадує спортивний директор ФК "Карпати" Юрій Дячук-Ставицький, 61 рік. — Вперше ми двічі переграли діючого чемпіона — київське "Динамо".

Із тридцяти гравців "бронзового" складу п"ять і досі грають у футбол на професійному рівні. Ще 15 стали тренерами.

— Майже усі вони гратимуть у ювілейному матчі, — говорить колишній воротар "Карпат" Богдан Стронціцький, 40 років. — Очолить команду головний тренер "бронзових" "Карпат", а нині наставник харківського "Металіста" Мирон Маркевич. У збірній усіх часів 1960-ті представлятимуть Левко Броварський, Ігор Кульчицький і Ростислав Поточняк. Із покоління 1970-х на поле вийдуть Габор Вайда і Сергій Квасніков, 1980-х — Степан Юрчишин та інші. Запрошували екс-капітана збірної України Олега Лужного, проте він напередодні летить у Лондон до родини. Також зіграють четверо футболістів нинішньої команди — Худоб"як, Іщенко, Кобін і Фещук.

Матч розпочнеться о 19.00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Мирон Маркевич знову тренуватиме "Карпати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі