пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Мірчук по-лицарськи освідчився в коханні

Автор: фото: Ольга ГЕМБІК
  Лучанин Дмитро Мірчук освідчується в коханні Вікторії Ващук вдруге — після лицарського поєдинку
Лучанин Дмитро Мірчук освідчується в коханні Вікторії Ващук вдруге — після лицарського поєдинку

У ЛУЦЬКУ 22-річний Дмитро Мірчук освідчився в коханні ровесниці Вікторії Ващук у стилі телевізійної програми "Все для тебе". Парубок у лицарських латах бився на мечах із супротивниками, а потім упав на коліна і попросив руки.

Аби Вікторія ні про що не здогадалася, Дмитро влаштував їй екскурсію Старим містом. Із 16 запрошених на прогулянку друзів про наміри хлопця знали лише 10.

До освідчення Дмитро готувався місяць. На тренування відпрошувався з роботи — працює оперуповноваженим обласного відділу боротьби з економічними злочинами. Вікторія Ващук цього року закінчила Київський лінгвістичний університет і вступила до магістратури Волинського держуніверситету ім. Лесі Українки.

Битися на мечах закоханого парубка навчали члени місцевого клубу історичної реконструкції "Святий Грааль".

— Зранку прокинувся о шостій годині, помолився, щоби дощ не зіпсував планів, — розповідає Дмитро. — Більше ока не стулив — так розхвилювався. Тиждень тому запросив Вікторію до ресторану "Золотий дракон". Казав, що освідчуватимуся, а насправді хотів дізнатися розмір персня. Віка тоді образилася, що освідчення не було. Зате я приспав її пильність!

Золотого персня, оздобленого цирконієм, Мірчук придбав у ювелірному магазині "Перлина". Квіти замовив у ЦУМі. У замку Любарта Дмитро оплатив екскурсію до Музею книги й до розкопок церкви Івана Богослова XII ст. Від екскурсії до В"їзної вежі відмовився — побоявся, що забракне часу.

У домовлену годину на мобільний Дмитра зателефонував приятель — терміново на завдання! Доки екскурсанти були в підземеллі, Мірчук переодягнувся в чорні джинси, кольчугу та лицарські обладунки. Взяв меча й щита.

— У шоломі з павичевим пером і кінським хвостом нічого не чув, — каже Дмитро. — Шкіряні рукавиці ніяк не міг натягнути, довелося хлопців із клубу просити допомогти.

За 15 хв. із підземелля вийшли Вікторія та друзі.

— Запам"ятай: раз б"ю я, двічі — ти, — пояснює стратегію наступу та оборони Андрій Дмитрук, 33 роки. Мірчук перекладає меча в другу руку й по черзі перемагає трьох супротивників. Продавець із крамниці виносить букет чайних троянд. Дмитро відкриває забрало, бере букет і прямує до Вікторії. Дівчина стоїть розгублена.

— Ти вийдеш за мене заміж? — ковтає повітря й витирає спітніле чоло Дмитро Мірчук. — Вийдеш?

Вікторія ані пари з уст. Дмитро дістає обручку й падає на коліна.

— Я тебе дуже люблю, — вже не тамує сліз дівчина.

Дмитро й Вікторія зустрічаються третій рік. Весілля планували на 2010-й. Але тепер хочуть одружитися в жовтні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Мірчук по-лицарськи освідчився в коханні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі