пʼятниця, 25 квітня 2008 07:08

Міліціонери скаржаться на малу зарплатню

За дев"ять місяців до Центру документування тортур надійшло 146 скарг на неправомірні дії працівників міліції у Львові й області. 92% потерпілих зверталися на гарячу безкоштовну телефонну лінію організації.

— Наші юристи зреагували лише на 16 заяв, — зазначає Олег Ільницький із благодійної організації "Твоє право". Він керує проектом "Зменшення випадків застосування тортур працівниками міліції у Львівській області". — Центр займається лише проблемою насильства. А громадяни скаржилися на корупцію в органах, перевищення повноважень ДАІ, порушення при оформленні документів. Нарікають, що працівники МВС у вільний від роботи час поводяться негоже.

Надходять скарги від батьків затриманих підлітків — їх не повідомляють про місцезнаходження неповнолітнього.

— Багато заяв анонімні або люди звертаються у центр, а згодом відмовляються співпрацювати. Бояться, що міліціонери їм помстяться, — пояснює Ільницький.

Із правоохоронцями організація провела дев"ять занять. Фахівці спілкувалися з міліціонерами без керівництва.

— Більшість із них незадоволені роботою: маленька зарплата, погані умови при виході на пенсію. Інші просто заявляють: "Якщо я знаю, що це злочинець, то чому б йому не дати по печінці?" — розповідає юрисконсульт проекту 35-річний Андрій Гнида. — Слідчих карають за нерозкриті злочини, тому вони часто фабрикують справи. Вибивають зізнання у незахищених верств населення.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери скаржаться на малу зарплатню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі