понеділок, 30 липня 2007 07:00

Міліціонери десять годин косили коноплі

У п"ятницю на Рівненщині скосили найбільшу за останні десять років плантацію конопель. 46-річний Петро із села Башарівка Радивилівського району виростив на власному полі 30 тис. кущів. Конопляну ниву замаскував кукурудзою.

— Ми вже замучилися виривати ту коноплю. Кожну рослину рахували і окремо знімали на відеокамеру, — розповідає начальник Радивилівського райвідділу міліції Віталій Чубаєвський, 31 рік. — Точної вартості вилученого не скажу, але за таку плантацію можна купити будинок, машину і довго та безбідно жити.

Правоохоронці стежили за господарем конопель усю ніч. А на світанку покликали кількох селян за свідків і заарештували Петра. Чоловік перелякався, опору не чинив.

Десятеро міліціонерів косили коноплі з дев"ятої ранку до заходу сонця. За кілька днів "урожай" перевезуть на спеціальний склад обласного управління міліції, а після судового вироку спалять у печі цементного заводу у Здолбунові.

— Район межує з Волинню, Львівщиною та Тернопільщиною — звідси і постійний трафик наркотиків, — пояснює Віталій Чубаєвський. — Найчастіше знаходимо мак. Учора врятували з наркопритону в селі Добривода двох дітей. Меншому — три місяці! Немовля ледве не задушив батько — так наколовся "ширкою" і дурів. Разом із ним за ґрати забрали трьох його подруг, які зварили з маку півтора літра наркотику.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери десять годин косили коноплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі