понеділок, 27 серпня 2007 07:09

Микола Веркалець згорів у дядьковій оселі

36-річного Миколу Веркальця поховали 20 серпня в селі Пороги Богородичанського р-ну Івано-Франківщини. Чоловік згорів у будинку свого рідного дядька Михайла Фуфайка, 42 роки.

Фуфайко кілька місяців тому поїхав до Іспанії на заробітки. Попросив свого неодруженого племінника Миколу наглядати за домом. Веркалець перебрався туди жити.

У суботу 18 серпня Микола стомився на полі, й ліг у хаті відпочити. Закурив цигарку і заснув. Від недопалка зайнялося ліжко, потім і сам Веркалець.

— Уночі сусіди побачили, що з хати йде дим, — розповідає голова Порогівської сільської ради Михайло Фуфайко, 58 років. — Коли пожежні  приїхали, хата вже згоріла дотла. Від Миколи залишилося лише 60 сантиметрів тіла.

Похорон організувала материна сестра Марія Павлик. Дядько з Іспанії не приїхав.

— Мама Миколи померла рано, його виховували бабуся з дідусем, — веде далі Михайло Гнатович. — Він ходив якийсь  сумний. Був майстром на всі руки. Добре на техніці розумівся, курси з ремонту радіоприймачів закінчив. Заробляв на життя тим, що на сезонні роботи їздив.

Зараз ви читаєте новину «Микола Веркалець згорів у дядьковій оселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі