вівторок, 20 лютого 2007 16:59

Микола Стечук помер після хрестин

14 лютого в приймальному відділенні районної лікарні помер тримісячний Микола Стечук із села Клюськ Турійського району Волинської області. До шпиталю дитину доправили "швидкою" у стані агонії: організм зневоднений, сухі рогівки.

— Батьки щойно охрестили дитину й декілька днів обмивали хрестини, — розповідає головний лікар Турійської райлікарні Петро Мельничук, 47 років. — Ми викликали реанімаційну бригаду з Волинської обласної дитячої клінічної лікарні. Хлопчика оглянув лікар Василь Смолярчук.

Дитина народилася 18 грудня з вагою 3,6 кг. Жодних відхилень у її розвитку не було. У матері Миколи, 42-річної Ганни Мосіюк, це п"ята дитина. Жінка годувала сина штучними сумішами. За висновком судово-медичної експертизи, хлопчик помер унаслідок токсичної форми запалення легенів, яке переросло в термінальну стадію. Ганна розповідає, що Миколка хворів чотири дні. Лікувала його самотужки. На сполох забила свекруха, яка до виходу на пенсію працювала фельдшером.

— Ганна Мосіюк приїхала до Клюська кілька років тому, — каже секретар Клюської сільської ради Олена Панчук, 38 років. — На Житомирщині вона залишила трьох дітей від попереднього шлюбу.

У громадянському шлюбі з 34-річним Володимиром Стечуком Ганна народила сина Володимира, 3 роки.

Зараз ви читаєте новину «Микола Стечук помер після хрестин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі