четвер, 23 грудня 2010 18:07

"Маю поділитися з даїшниками, міліцією, "беркутом"

— Немає більшої мафії, ніж таксисти. Побутує думка, що вони між собою дружні. Ні фіга. За клієнта один одному глотку перегризуть, — каже 35-річний львівський таксист. Він працює нелегально. Погоджується анонімно розказати про свою роботу. Зустрічаємося біля супермаркету "Скриня" на вул. Городоцькій у Львові. Чоловік під'їжджає синім "ланосом". Курить.

— Є "рибні" місця, куди простому  таксисту доступу нема. Біля супермаркетів, на вокзалі, в аеропорту стоять тільки блатні. Он подивіться на того, — показує рукою на таксиста, який стоїть біля синього "опеля". — На ньому курточка за 400 баксів, чоботи — за 300, веселий, усміхнений. Видно, що життя вдалося. За таке місце ментам щомісяця по 50 доларів платять, і ніхто їх не чіпає.

Скільки таксист заробляє за ніч?

— На свята, буває, й тисячу можна заробити. Інколи принесеш 100, а на 200 чи 300 тебе оштрафують. Тут непостійний заробіток. Таксисти, які працюють на фірмі, за добу мають здати в касу 220 гривень, решта — їхнє. Якщо не заробив, кладеш свої. А тут не так, сам шукаєш собі клієнта. Маю поділитися з даїшниками, транспортною міліцією, "беркутом". Не маю стандартних цін. Про бабки домовляюся з клієнтом на місці.

Чому приїжджим правите втридорога?

— Бо не орієнтуються в місті, по цінах. Таксисти в аеропорту дешевше, як за 50–60 гривень не повезуть. Хоча реальна ціна — 20–25 гривень. Якщо бачать, що якийсь бадиль із Києва, який ніколи у Львові не був, можуть і 100 гривень запросити. Трошки вуличками повозить, а бабло здере. Усі таксисти — аферисти. Професор не піде таксувати. Сюди йдуть або звільнені менти, або колишні бандити. Кожен із них має свою "кришу". Без неї нікуди. Найбільша мафія на залізничному вокзалі.

У два-три рази більшу плату просимо у клієнтів у Новорічну ніч, на Різдво, Великдень.

Клієнти вас обдурюють?

— Буває, дає кульок, каже, що гроші всередині, а сам тікає. Ти відкриваєш, а там ше один кульок, у ньому хустинка, а там пусто. Чи каже: "Почекай, я додому збігаю — гроші принесу". Називає адресу. Ти чекаєш під будинком півгодини-годину. Дзвониш у двері, а там про такого й не чули. Ще обматюкають. Я тепер, якщо бачу когось підозрілого, гроші беру наперед. Буває, у барі 5 тисяч спустить, а тут за 5 гривень торгується. Найбільше платять проститутки та голубі. Колись одну повію цілу ніч возив, на 150 гривень бензину спалив. Та заробив 500 гривень.

Якось мене вночі зупинила дівчина. За нею забіг її хахаль, почав бити мене в голову. Кричав, що я до неї нібито залицявся. Мій товариш пішов із таксистів після того, як возив наркоманів. Його мало не порізали.

Зараз ви читаєте новину «"Маю поділитися з даїшниками, міліцією, "беркутом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі