понеділок, 07 травня 2007 07:10

Марта Черненко стала найкращою маленькою гімнасткою

Автор: фото: Укрінформ
  Марта Черненко півжиття займається художньою гімнастикою у Львівській спортивній школі ”Динамо”. Нещодавно вона перемогла на міжнародному конкурсі ”Сакура–Закарпаття-2007” у наймолодшій категорії
Марта Черненко півжиття займається художньою гімнастикою у Львівській спортивній школі ”Динамо”. Нещодавно вона перемогла на міжнародному конкурсі ”Сакура–Закарпаття-2007” у наймолодшій категорії

5-річна львів"янка Марта Черненко перемогла на міжнародному турнірі з художньої та естетичної гімнастики "Сакура–Закарпаття-2007". Вона змагалася у наймолодшій категорії.

— Марті зараз лише п"ять років, а вона перемогла і шести-, і семирічних. Дівчинка виглядала на килимі, як маленька балеринка — струнка, з рівненькою спинкою, граціозна, — радіє за свою вихованку тренер із художньої гімнастики 19-річна Ніна Єресько.

Коли Марта виконала вправи зі стрічкою, глядачі аплодували стоячи.

— Дівчинка займається спортом із трьох років, — каже тренер. — Її мама, Мар"яна Черненко, — майстер спорту з художньої гімнастики. Спортсменкою була і її бабця.

У спортивній школі "Динамо" Марта займається по три години п"ять разів на тиждень.

— Вона дуже наполеглива, мріє стати майстром спорту, як її мама. Каже, що хоче мати гарну фігуру, щоб подобатися хлопцям, — усміхається Ніна Єресько.

У турнірі взяли участь близько 150 юних спортсменок з України, Росії та Білорусі. Змагання тривали три дні. Дівчатка віком від 6 до 17 років виконували вправи з м"ячем, стрічкою, колесом, скакалкою. Абсолютною переможницею турніру журі визнало 17-річну Христину Хмару з Ужгорода.

— Цього року приїхало найбільше учасників. Раніше ми приймали біля ста гостей, — розповідає організатор змагань 32-річна Олена Марченко. Вона — президент Ужгородської молодіжної федерації з художньої гімнастики. — Проводимо "Сакуру" вже вісім років поспіль. Назвали турнір так, бо в кінці квітня у нашому місті цвіте японська вишня сакура. Тоді центральні вулиці Ужгорода нагадують суцільний біло-рожевий квітник.

Зараз ви читаєте новину «Марта Черненко стала найкращою маленькою гімнасткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі