середа, 14 листопада 2007 07:08

Марина Шпак приїжджала на крадіжки з Білорусі

Четверо школярок цілий рік крали гроші з хат у селі Гута, що у Ратнівському районі Волині.

Марина Шпак, 12 років, навчається у 7 класі в місті Малорита в Білорусі. Дівчину виховують прийомні батьки — Ольга та Сергій Шпаки, родом із Ратнівщини. У Малориті Марина стоїть на обліку дитячої кімнати міліції за крадіжку.

Щоліта вона приїздила до родичів у Гуту. У селі потоваришувала з 10-річною Олександрою Бегезою і 14-річними Людмилою Янковською та Ганною Глинянко. Білоруска підмовила дівчат грабувати оселі сусідів.

Першою заяву в райвідділ міліції написала Марія Панасюк. З її хати поцупили 1 тис. грн і три ваучери поповнення рахунку "Київстар". Жінка збирала гроші на лікування хворого внука Владика.

Правоохоронці знайшли дівчат, надіславши запит мобільному операторові. Так довідалися, що одним із ваучерів поповнила рахунок Людмила Янковська, іншим — Марина Шпак. Третю картку школярки продали. Під час розмови зі слідчим Людмила відразу викрила співучасниць.

— У селі давно казали, що пропадають гроші, — розповідає секретарка Гутнянської сільради Галина Панасюк, 38 років. — У вересні хтось вийняв шибку у вікні й заліз у хату сільського голови Анатолія Шпака. У чоловіка вкрали 100 гривень, отримані за здане молоко. Із кишені куртки його доньки забрали кілька десяток.

Батьки Олександри Бегези розлучені, але живуть разом. Виховують іще двох синів. Ганна Глинянко має брата Олександра. Сім"я Людмили Янковської стоїть на обліку в сільраді як неблагополучна — обоє батьків зловживають спиртним.

Зараз ви читаєте новину «Марина Шпак приїжджала на крадіжки з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі