пʼятниця, 11 липня 2008 07:09

Магніто - терапевтичний масажер Степана Гутія лікує 180 хвороб

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Ольга Пеззано вилікувала магнітотерапевтичним масажером лактостаз. Тепер жінка лікує поперек
Ольга Пеззано вилікувала магнітотерапевтичним масажером лактостаз. Тепер жінка лікує поперек

59-річний Степан Гутій із міста Мукачеве Закарпатської області шукає підприємство, яке б налагодило випуск магнітотерапевтичних масажерів. Каже, що винайдений ним апарат лікує 180 хвороб.

Чоловік закінчив Львівський політехнічний інститут. Працював інженером на заводі "Мукачівприлад", на підприємстві комплектних лабораторій.

— Змотав котушку з мідних прутів, ізолював, — каже мукачівець. — Окремо розробив блок живлення. Коробочку з фанери обмотав капроном, уставив туди шматки магніту й заклав у котушку. Під дією електроструму утворюється магнітне поле: магніти хаотично стрибають, поліпшуючи кровообіг в організмі людини.

Степан Гутій запатентував винахід.

— За 15 років власноруч виготовив 50 масажерів. Відкрив кооператив, отримав дозвіл виготовляти електротовари. Продавав масажери санаторіям, лікарням, — розповідає. — Відвіз апарат в Одесу до Українського державного інституту вдосконалення лікарів на кафедру фізіотерапії та курортології. Там його півроку випробовували. Сказали, що процедура магнітотерапевтичного масажу має позитивний фізичний і емоційний вплив. Бо нервові закінчення тіла стимулюються магнітними імпульсами.

Одеські науковці дослідили, що магнітотерапевтичні масажні процедури зміцнюють імунну систему, запобігають розвитку хвороб, які тільки розвиваються в організмі.

— Клінічний ефект починається з третьої-четвертої процедури, — продовжує Гутій. — Масажі допомагають при 180 хворобах. Найбільше — при травмах опорно-рухового апарату, гіпертонічній хворобі, панкреатитах, гепатитах, міжпозвонковому остеохондрозі, дерматозі, псоріазі, парадонтозі, гаймориті.

Крім маленького апарата, в Гутія є великий. Ним винахідник пропонує лікувати хвороби ніг.

Масажерами мукачівця довгий час лікували відпочивальників у закарпатських санаторіях "Перлина Карпат", "Синяк", "Карпати", "Сонячне Закарпаття", в Ракошинській лікарні, Мукачівському госпіталі.

— Я недавно написав листи й просив лікарів припинити їх експлуатацію, бо масажери відпрацювали свій термін, — зазначає. — Шкода, що новими забезпечити медичні заклади не можу: виробника знайти важко.

До кімнати заходить донька Степана Гутія 25-річна Ольга Пеззано. Жінка перебуває в декретній відпустці з піврічною донькою Вів"єн. Каже, що їй також допоміг магнітотерапевтичний масажер.

— Після годування груддю в мене був лактостаз, — каже. — Батько порадив масажер. Один раз на день прикладала його до груді. За п"ять разів вилікувалася. Тепер час від часу масажую спину, бо відчуваю болі в попереку.

Зараз ви читаєте новину «Магніто - терапевтичний масажер Степана Гутія лікує 180 хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі