середа, 16 квітня 2008 07:06

Люди будинку домоглися переносу пекарні

Жителі багатоповерхівки на вул. Винниченка, 10 у місті Калуш Івано-Франківської області скаржаться на сморід, що йде від міні-пекарні. Через дріжджові випари в них погіршується здоров"я. Восьмий рік вони пишуть скарги до міської ради.

— Від запаху у квартирі голова крутиться, дихати нічим, — розповідає мешканка першого поверху 47-річна Галина Рушняк. У трикімнатній квартирі вона живе із батьками. — Вночі спати не можемо через стукіт чанів, де замішують тісто. Влітку в кімнатах така духота, ніби батареї працюють.

Пекарню облаштувало підприємство "Нива" на місці колишнього гастроному. В мешканців будинку згоди не питали.

— Підприємець Михайло Залевський підвів додатковий електрокабель. Тепер у нас постійно світло вибиває, — продовжує Рушняк. — Цех випікає десять видів хліба, там працюють у дві зміни.

2004 року обласна санепідемстанція заборонила пекарні працювати через перевищений рівень шуму. За два місяці господарський суд постанову визнав недійсною.

— Калуська міськрада вже розглянула питання про перенесення пекарні з житлового будинку. Влітку її переселять на приватну територію у місті. Підприємець уже веде там будівництво, — запевняє заступник міського голови Калуша Василь Петрів.

Зараз ви читаєте новину «Люди будинку домоглися переносу пекарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі