субота, 09 серпня 2008 07:10

Людей не підпускають до підтоплених скотомогильників

Державна ветеринарна служба на Івано-Франківщині проводить останні перевірки ґрунтів затоплених під час повені скотомогильників. Лаборанти на місцях беруть аналізи на збудник "сибірки".

— Я особисто обійшов усі 11 скотомогильників і можу сказати, що ніякої прямої загрози життю людей немає. Вода лише частково підтопила місця захоронення тварин. Немає жодних зсувів ґрунту та плаваючих решток тварин, — розповідає начальник відділу ветеринарної міліції Управління міністерства внутрішніх справ у Івано-Франківській області 36-річний Володимир Степуляк.

Унаслідок стихії в Косівському, Тисменицькому, Снятинському та Верховинському районах підтопило 11 найбільших скотомогильників області. Після спаду води тут почали роботу працівники санстанції та ветмедицини. До остаточних висновків експертів людям заборонили близько підходити до тваринних цвинтарів. А в населених пунктах попросили не користуватися водою із криниць.

Зараз ви читаєте новину «Людей не підпускають до підтоплених скотомогильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі