четвер, 05 липня 2007 07:05

Львів"яни шукатимуть папороть у Зашкові

Етнічний фестиваль "Купальський вінок" триватиме у ніч на Івана Купала в селі Зашків Жовківського району Львівської області.

Організатори запросили фольклорно-етнографічний театр "Вертеп", гурт "Коралі", хор "Оріяна" і капелу бандуристок "Дзвінга".

— У фестивалі візьмуть участь 80 артистів, бардів, майстрів-сопілкарів і скрипників, — розповідає режисер дійства Галина Олійник. — Чекаємо близько п"яти тисяч гостей. Хочу, щоби до Зашкова приїхало якомога більше молоді, щоби побачили, що Купала — це не тільки пускання вінків і перестрибування вогнища.

Купальське дійство триватиме на трьох сценах-галявинах. У програмі — ворожба, добування живого вогню, прикрашання дерева-купайлиці.

— У Зашкові кожен зможе шукати цвіт папороті, погуляти з лісовими мавками і зустріти русалок, — каже Галина Олійник. — Увечері вчитимемо заплітати вінки.

Одразу після закінчення "Купальського вінка" учасники вирушать до Києва на Міжнародний етнічний фестиваль "Країна мрій".

Зараз ви читаєте новину «Львів"яни шукатимуть папороть у Зашкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі